onsdag, februari 14, 2007

Snart...

...kommer sista delen om pappa, först bara en sak: jag blir så trött på allt anonymt på nätet, mest av allt blir jag trött på alla som varnar för folk på Internet, myndigheter, tidningar, alla varnar de för Internet. Visst, man kan träffa idioter via Internet, men det torde gå ganska bra även utanför Internet, hur många störda och potentialt farliga människor träffade jag inte på Kvarnen i lördags? Människor, rånas, våldtas och misshandlas dagligen av folk som de inte alls känner på Internet! Trots alla idioter på Kvarnen så kan jag tänka mig att det var en hel del som följde med hem till någon helt främmande för att bli intima med denne, är detta ofarligt eller ens mindre farligt än att följa med hem till en Internetbekant? Varför isf? Alltså, den här föreställningen om "snuskgubben" som sitter med musen i ena handen och tasken i andra framför skärmen (ursäkta språket...), för mig är det en myt, lägg ner, jag går inte på't! Det finns säkert sådana också (jag menar av alla 6 miljarder människor på jorden...), men jag tror att de är ungefär lika vanliga som snälla kommentarer från Peter Swartling... (de är nog mer sällsynta, jag har hört att herr Swartling har tappat stinget...). Okej, så att nu vet ni det, min mailadress ligger kvar under kommentarerna, seriöst, det är ganska enkelt att ta reda på var jag bor, mm. det finns nämnligen inte så många Mikael Olsson i Högdalen, men ärligt talat - även om man inte vet hur "såna där som håller på med Internet" är så kan man nog känna sig ganska trygg, de som ska våldta eller mörda sådana som de sett på nätet, de gör väl enklast i att söka på ett slumpmässigt namn i sin närhet... risken att just en själv skulle råka illa ut är nog ganska liten då...

1 kommentar:

Zyon sa...

Alltså, anledningen att jag varnade för att lägga ut mail-adressen publikt var inte pga risken att någon kan ta reda på vem du är. Det kan man säkert ändå, precis som du säger.

Vad jag ville varna för är risken för att din adress hamnar i någon spammares databas, och du börjar få reklam-mail om penisförstoring, viagra, huslån, osv. När sånt en gång har börjat så går det inte att stoppa, då får man antingen stå ut eller byta e-postadress. Och nej, inget spam-filter är perfekt. Det var bara därför jag tipsade om det, men vill du ta risken så gör det. Valet är helt och hållet ditt. :)